Vyriausybė per praėjusią savaitę vykusį pasitarimą protokoliniu sprendimu atsižvelgė į aplinkos ministro Gedimino Kazlausko siūlymą, kad rengiant Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programą ES paramos miškų ūkiui dalis sudarytų apie 10 proc. visos kaimo plėtrai skiriamos paramos.

Ši žinia ypač svarbi privačių miškų savininkams, kurie ir dabartiniu, 2007-2013 m., finansavimo laikotarpiu gali pasinaudoti ir naudojasi ES parama savo miškams gerinti ir miškų ūkiui plėtoti, taip pat žemės savininkams, kurie ketina įveisti naujus miškus po 2013 metų. Nors didesnė paramos pagal Kaimo plėtros programą dalis tenka minėtiesiems savininkams, toks sprendimas svarbus ir valstybinių miškų valdytojams, ypač kalbant apie miškams išsaugoti ir pažeistiems miškams atkurti skirtas priemones.

Kaip sakė Aplinkos ministerijos Miškų departamento Miškų ūkio plėtros skyriaus vedėjas Nerijus Kupstaitis, sprendimas rengiant Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programą numatyti, kad ES paramos miškų ūkiui dalis sudarytų apie 10 proc. visos kaimo plėtrai skiriamos paramos, leidžia iš anksto žinoti finansines galimybes ir tinkamai planuoti.

Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos, kurios rengiant ir įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros programą skiriamos ir miškų ūkiui, yra vienas iš Nacionalinės miškų ūkio sektoriaus plėtros 2012-2020 m. programos finansavimo šaltinių. Šią programą Vyriausybė patvirtino praėjusią savaitę.