Kaliningrado zoologijos sode liūtui sušertas nustipęs žirafos jauniklis. Žvėriška, tačiau tai įvyko matant vaikams. Apie šį rugsėjo pabaigoje įvykusį incidentą prakalbo zoologijos sodo lankytojai.

„Mudu su vyru buvome šokiruoti, - laikraščiui „Strana Kaliningrad“ teigė įvykį mačiusi Irina. – Šalia mūsų stovėjo motina su vaiku, kuri mažylį tuojau pat patraukė nuo voljero“.

L. e. p. zoologijos sodo direktorė Natalija Grišina tokio fakto neneigė. Esą dieną prieš pasaulį išvydusiam žirafiukui nebuvo lemta išgyventi. Jį nutarta sušerti liūtui. Direktorė pabrėžė, kad tokia praktika, kai nugaišę gyvūnai tampa plėšrūnų maistu, yra įprasta daugelyje zoologijos sodų visame pasaulyje. N. Grišina klaidą pripažino – šio liūto „pasistiprinimo“ neturėjo matyti lankytojai. Atsakingi asmenys esą jau nubausti – jiems skirtos nuobaudos ir papeikimai.

„Mūsų zoologijos sodo darbuotojai stengiasi, kad lankytojai šių vaizdų nematytų“, - naujienų agentūrai „Regnum“ pasakojo oologijos sodo „Plėšrūnų, ruoninių ir primatų“ skyriaus zoologė Liudmila Smirnova. Esą pasaulyje įprasta plėšrūnus šerti kanopiniais žolėdžiais, gyvates – graužikais, o mažesnius mėsėdžius – viščiukais.

Paskutinio sėkmingai išgyvenusio žirafiuko zoologijos sodui pavyko sulaukti tik 2002 metais.

Dabar šios Rusijos Federacijos srities tarnybos ypatingai susirūpinusios gyvūnų mityba ir sveikata. Nuo rugpjūčio sode jau spėjo nugaišti 7 kengūros, kalninių avinų urialų jauniklis, gimdžiusi lama (jos jauniklis išgyveno) ir iš Azijos kilęs kulanas (jau pasenęs). Visi jie sirgo, tad buvo sunaikinti. Tuometinei direktorei Liudmilai Anokai tai kainavo postą, tačiau zoologijos sode ji tebedirba.