JAV valdžia skyrė 80 mln. dolerių Nacionalinei gvardijai kovoti su didžiuliais Azijos karpiais Misisipės upėje ir jos intakuose.

Kariškiams leista Azijos karpius naikinti elektros srove, cheminėmis medžiagomis, o taip pat gaudyti tralais. Įprastomis sąlygomis tokie „žvejybos būdai“ yra griežtai draudžiami.

Azijos karpiai į JAV buvo buvo atvežti maždaug prieš 50 metų ir auginami žuvininkystės fermose. Prieš 20 metų dalis šių žuvų pateko į Misisipę, kur pradėjo sparčiai daugintis. Azijos karpiai yra ypač rajūs ir vislūs. Per metus jie sugeba padidinti savo svorį apie 20 procentų.

Sparčiai plisdami Azijos karpiai naikina įprastines žuvis. Jos minta vietinių žuvų ikrais ir mailiumi. Azijos karpiai JAV jau kelia rimtą pavojų, nes artėja prie Didžiųjų ežerų, kur taip pat gali išplisti.

Azijos karpiai kelia pavojų ir žvejams bei turistams. Šios žuvys yra labai stiprios, sugeba aukštai iššokti iš vandens. Jau buvo užfiksuota atvejų, kai būriais iššokę iš vandens Azijos karpiai tapdavo tarsi „akmenų kruša“ ir sužeisdavo valtyse sėdinčius žmones.