Iš fermos pabėgusi karvė vardu Ivona jau keturias savaites klajoja Bavarijos miškuose. Pareigūnai gavo leidimą gyvūną nušauti – aiškindami, kad karvė kelia pavojų eismui, tačiau gyvūnų teisių gynėjai tikisi privilioti karvę sužadindami jos motiniškus instinktus.

Ivona gegužės pabaigoje pabėgo iš Austrijos ūkio, kuriame galvijai auginami mėsai. Gudri pabėgėlė tapo vietos įžymybe pietų Vokietijoje. Ivona ne kartą pergudravo policijos pareigūnus sėkmingai išvengdama sugavimo, o paskutiniu metu pastebėta, kad ji pradėjo ganytis naktimis panašiai kaip elniai.

Gaila, tačiau Ivonos dienos laisvėje gali netrukus baigtis – pareigūnai gavo leidimą galviją nušauti po to kai ji sutrikdė dviejų pareigūnų darbą.

Karvė iššoko tiesiai prieš policininkų mašiną, kai šie dideliu greičiu persekiojo galvijų vagis siautėjančius vietiniuose ūkiuose. Apstulbę pareigūnai sugebėjo išvengti kelyje pasipainiojusios Ivonos, tačiau toliau vytis plėšikų nesugebėjo.
 
Karvės padėtimi susirūpino gyvūnų teisių aktyvistai ir tikisi, užbėgdami pareigūnams už akių, sugauti žmonių vengiančią Ivoną.

Viena gyvūnų teisių gynėjų draugija – „Gut Aiderbichl Gyvūnų Šventovė“ nusipirko pabėgėlę už 700 eurų taip tikėdamiesi laimėti laiko ir laikinai sustabdyti ginkluotą karvės paiešką. Iš kart po karvės įsigijimo draugijos nariai ėmė šukuoti teritoriją dviem visureigiais, tačiau tai nedavė vaisių, nes vos pastebėta Ivona staigiai išnykdavo krūmuose.
 
Po kelių nesėkmingų mėginimų sugauti karvę paieškai buvo sušaukta savanorių grupė, tačiau dėl lietingo oro susirinko vos 14 žmonių, o tai neteikė didelių vilčių surasti pabėgėlę. Buvo ketinama Ivoną apsvaiginti mažomis migdomųjų dozėmis, tačiau per paieška galvijo nepavyko surasti.

Šiuo metu mėginama karvę prisivilioti humaniškesniais ir kaip sako gyvūnų teisių gynėjų draugijos atstovas – efektyvesniais būdais. Jau kelias dienas bandoma manipuliuoti Ivonos instinktais – šalia miško laikomas pririštas veršiukas ir šiek tiek atokiau bulius.

Aplinkinė teritorija stebima naktinio matymo kameromis, tačiau jos kol kas karvės neužfiksavo. Draugijos nariai nepraranda vilties ir tikisi, kad Ivona vedama instinktų ateis pati ir praėjus šiek tiek laiko taps mažiau baigšti.