Salelės priklausė salų grupei, esančiai Manaro įlankoje tarp Indijos ir Šri Lankos. Šio regiono vandenų ekosistemos yra vienos turtingiausių pasaulyje, rašo BBC.

Grupėje iš viso buvo 21 sala, saugoma kaip Manaro įlankos nacionalinio parko dalis.

Tačiau žvejai aplink jas ilgus dešimtmečius nelegaliai plėšė koralų rifus ir dabar Poomarichano bei Villanguchallio salelės nuskendo, sakė S Balaji, vyriausiasis miškų ir laukinės gamtos apsaugos pareigūnas regionui Tamil Nadu valstijoje.

„Bet kokios kontrolės trūkumas iki 2002 metų lėmė plėšikavimą, kuris sustabdytas, kai imti įgyvendinti aplinkosaugos teisės aktai“, - teigė jis.

Nors šios salelės virš vandens buvo iškilusios tik nuo trijų iki penkių metrų, jų panirimas paskelbė pavojaus signalą, jog taip ilgainiui galėtų nutikti ir daugiau nedidelių salų, sakė S Balaji.

Manaro įlanka biosferos draustiniu 1989 metais buvo paskelbta dėl savo biologinio ir ekologinio unikalumo, joje gyvena tūkstančiai vandens gyvūnų rūšių. Daugelis iš jame esančių salų - negyvenamos, o koralai buvo grobiami statyboms, kuriose naudoti kaip jungiamoji medžiaga, nes yra turtingi kalcio karbonato.

Rifams taip pat pakenkė tarša iš sausumos pramonės gamyklų.