Praėjusią savaitę Utenos regiono aplinkosaugininkai, tikrindami Anykščių rajono „Elmininkų“ medžiotojų klubo valdas, prie upelio vagos rado spąstus, į kuriuos buvo pakliuvusi lapė.

Sustiręs gyvūnėlis, pamatęs artėjančius pareigūnus, bejėgiškai blaškėsi, stengdamasis pasprukti iš metalinių gniaužtų. Gyvūnas buvo išsekęs ir nusilpęs, permirkusiu kailiu, tačiau gyvas, nes į spąstus įkliuvusi pėda buvo nukirsta ir laikėsi tik ant mažos dalies odos audinio.

Sužeistą lapę pareigūnai paleido, spąstuose liko tik numušta gyvūno pėda. Belieka tikėtis, kad ir pati gamta šiam gyvūnėliui bus gailestinga ir nešaltą žiemą leis išsigydyti žaizdas.

Surengus pasalą, netrukus buvo sulaikytas Anykščių rajono gyventojas, medžiotojas, kuris, kaip įtariama, medžiojo šiais spąstais. Už medžiojimą draudžiamais įrankiais - spąstais, kurie negarantuoja staigios pagauto gyvūno žūties, medžiotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia teisės medžioti atėmimas nuo vienerių iki trejų metų su šių spąstų konfiskavimu.


Už medžioklę draudžiamais įrankiais praėjusią savaitę nubausti ir du Vilkaviškio rajono gyventojai. Dar praėjusių metų pabaigoje jie kilpomis bandė gaudyti bebrus prie Rausvės upelio tekančio, Gižų seniūnijoje. Tačiau tai jiems padaryti sutrukdė ir pažeidimą išaiškinti padėjo vietiniai „Tauro“ klubo medžiotojai, kurių medžioklės plotuose ir lankėsi nekviesti svečiai.

Spąstuose lapės pėda