"Tai buvo vienintelė didelė tuopa, kuri matėsi iš visų Šiaurės Miestelio daugiabučių. Ji vienintelė tarp aplink esančių keliolikos pastatų savo vaiskioje ir tankioje lapijoje priglausdavo paukščius, kuriuos daugelis rajono žmonių prisipažino girdėję. Ji vienintelė tokia ryškia žaluma puošė šį kampelį. Šis medis lyg nujausdamas šiemet žaliavo ir nemetė lapų iki pat pirmo sniego, stebindamas savo gyvybingumu, o nuvirto jau sukrovęs pumpurus kitam pavasariui", - laiške redakcijai pasakojo Šiaurės miestelio gyventojas Kęstutis Gružinskas.

"Man tiesiog gaila savo ir kitų vaikų, man gaila Vilniaus, kuriame vyksta tokie dalykai. Aš daugiau neturiu žodžių", - apmaudo neslėpė vilnietis.

Jo teigimu, Šiaurės miestelyje, kuriame gyvena dešimtys tūkstančių žmonių auga vos keliasdešimt medžių. Mūsų mikrorajone dar liko keli aukšti beržai. Tikimės, kad bent jų neiškirs", - vylėsi vilnietis K. Gružinskas.

Vilnietis pasakojo, kad medžio kirtimo darbai buvo atliekami šeštadienį anksti ryte, esą taip buvo siekiama mažesnio visuomenės susidomėjimo. K.Gružinską stebino ir tai, kad Gamtos tyrimų centro Botanikos instituto specialistai, įvertinę nukirsto medžio būklę konstatavo, kad medis neturėjo jokių aiškiai pastebimų sanitarinės būklės pablogėjimo požymių.

GRYNAS.lt redakcijos kalbinta Žirmūnų seniūnė Ona Suncovienė patikino, kad dėl medžio nupjovimo sprendimą priima Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius.

Šio skyriaus atsakingas specialistas Pranciškus Rinkevičius informavo, jog buvo gautas Sodros prašymas medį nupjauti, todėl išrašytas leidimas, yra komisijos aktas, kiti dokumentai.

Žirmūnų seniūnė taip pat patikino, kad grupės Šiaurės miestelio gyventojų siūlymas Šiaurės miestelyje pasodinti daugiau medžių bus išklausytas. "Jau šiuo metu Miesto plėtros departamento Miestovaizdžio skyriuje yra rengiamas Šiaurės miestelio apželdinimo planas. Tikiuosi, kad jau šį pavasarį galėsime pradėti gražios iniciatyvos įgyvendinimą", - žadėjo seniūnijos vadovė.