Siesikų seniūnijoje, Ukmergės rajone, tarp Siesikų miško šiaurinės pamiškės ir netoliese einančio kelio rastos neteisėtai nušautos elnio patelės liekanos. Galimai kovo viduryje nušautos elnės liekanose buvo matyti susiformavęs elniuko embrionas – taigi gyvūnas laukėsi jauniklio. 

Netoliese ant kelio rasta graižtvinio šautuvo gilzė. Įtariama, kad elnio patelė buvo neteisėtai sumedžiota kovo 15-16 dienomis. Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros vedėjas Jonas Čivas teigė, jog pirmiausia aplinkosaugininkai mėgina ieškoti informacijos pas vietinius medžiotojus.

„Apie įvykį pranešėme policijai ir jiems atidavėme tirti rastą šautuvo gilzę. Vietiniai medžiotojai gan nenoriai teikia informaciją, kurios paprašėme, bet čia galbūt dėl to, kad neturi. Įtariamųjų dar neturime, - kalbėjo J. Čivas. - Bet tai turėtų būti labai nedoro medžiotojo arba brakonieriaus darbas. Manau, ta kulkos tūtelė turėtų atvesti iki konkretaus žmogaus.“

Aplinkosaugininkas pridūrė, jog elnių medžiojimo sezonas pasibaigęs dar lapkritį. „Elnėms būtent duotas laikas atsivesti ir paauginti jauniklių. Jų medžioklės sezonas vėl prasidės tik rudenį“, - teigė J. Čivas. 

Medžiotojai turėtų būti visiškai įsitikinę, į ką šauna, net jei kartais sunku atskirti elnę nuo stirnos ar pastebėti, kad gyvūnas ruošiasi atsivesti jauniklių.

Ši elnė buvo išdorota, taigi brakonierius ją nušovė mėsai.
J. Čivas kol kas negalėjo atsakyti, kokia pinigine bauda būtų įvertinta žala gamtai šiuo atveju.