Varėnos rajone, kelyje iš Vilniaus į Gardiną, partrenktas įspūdingas elnias pradingo kaip į vandenį, nors tuo metu čia avarijos aplinkybes aiškinosi policininkai. Aplinkos apsaugos specialistai tikina su tokia vagyste susidūrę pirmą kartą, rašo „Lietuvos rytas“.

Rugsėjo vakarą varėniškė vairuotoja Elena Babravičienė partrenkė iš miško tankmės išbėgusį elnią. Vairuotoja išsyk iškvietė Trakų policijos pareigūnus. Šie savo ruožtu turėjo iškviesti Aplinkos apsaugos agentūros specialistus.

O šių užduotis – pranešti toje teritorijoje veikiančiam medžiotojų klubui, kad išsivežtų nutrenktą žvėrį, kuris jiems ir priklauso. Tačiau aplinkosaugininkai nesulaukė policijos skambučio.

„Sustojusių automobilių vairuotojai elnią nutempė ant žolės. Atvažiavo policininkai, o iškart po to – visureigis su vyrais. Man atrodė, kad jie iš gamtos apsaugos agentūros”, – pasakojo E.Babravičienė.

Eismo įvykio protokolą rašęs policininkas Deivis Malinauskas vėliau aiškino, kad atvykę du vyrai parodė kažkokį dokumentą, pasakė, jog atvyko išsivežti elnio. Tiesa, niekas dabar negali dorai paaiškinti, koks tai buvo dokumentas.

Ilgainiui policijos pareigūnai, kitaip nei į avariją patekusio automobilio ir pravažiuojančių mašinų vairuotojai, netgi ėmė abejoti, ar žuvęs žvėris buvęs taurusis elnias.

„Man telefonu Trakų aplinkos apsaugos agentūros darbuotojas kalbėjo, kad tai gal net usūrinis šuo“, – pasakojo vietinio medžiotojų klubo „Pirčiupiai“ vadovas A. Vičkačka.

„Pirčiupiai“ jau rašo pareiškimą policijai dėl dingusio jų turto, rašo „Lietuvos rytas“.